Bente Rosa van Rosa's Tienmorgen

Rosa is een dochter van onze vorige hond Crowforest's Fizzy Lizzy en heeft als vader  Saxaphone John Smiths, een reu die zijn sporen ondertussen wel verdiend heeft. Rosa is in juli 4 jaar geworden.  Zij is een zeer lieve, in huis rustige hond, die supergraag werkt. Kan heel goed met kinderen en andere dieren zoals de katten en het paard omgaan. Ze vindt het heerlijk om te trainen, maar meegaan op jacht is toch wel haar passie.  Daar is ze dan ook in haar element, door rust op post, haar goede markeervermogen en snelle werkwijze. 

We zijn blij dat ze op jacht zo super functioneert na het plotseling overlijden van haar moeder Lizzy door een jachtongeluk, waardoor we onverwachts zonder praktijkhond zaten.

Door haar markeervermogen in combinatie met snelheid en doorzettingsvermogen is aangeschoten wild wat op de lopers gaat snel binnen.

Doordat ze goed oplet en daardoor goed markeert, ook op grote afstand met sloten ertussen,

is het een genot om haar op jacht bij je te hebben.

Ze springt met gemak over sloten, ook met wild in de bek, en een omheining van ruim een meter is geen enkel probleem.

Snelheid en doorzetting komt ook goed van pas bij het waterwerk, als je zoals wij aan de rivier en het kanaal jaagt. Dan moet een hond snel ter plaatse zijn want als het te lang duurt dan kan wild wat stroom afwaarts onder water gaat moeilijk binnen komen.

 

Ze heeft met 14 maanden een SJP/KNJV B diploma gehaald met 74 punten. Daarna nog een B diploma dus we konden vorig jaar Map B inschrijven en de bedoeling was om dat jaar ook voor A op te gaan. Door verdrietige omstandigheden zijn er geen proeven gelopen. Ze is tussendoor wel gewoon meegeweest op jacht.

 

Gezondheid

HD A Nbw. 40

ED vrij

ECVO oogonderzoek vrij (april 18)

 

DNA testen

Prcd-PRA vrij (Optigen)

DM vrij

SD 2 drager

EIC vrij door ouders

 

Exterieur

Internationale show kwalificatie 

Goed

                            Op de duiven 

              SJP B diploma 74 p. en 3e plaats